Bordben af metal er stærke

 

Bordben af metal er den mest populære løsning i øjeblikket, når der skal vælges ben til plankebordet.

De er stærke, hvorfor de kan holde til en meget kraftig og tung bordplade uden at virke overdimensionerede – og de fås i utallige variationer og farver.

De virker harmoniske og sikrer altid et godt udseende på det færdige plankebord. Netop samspillet mellem det naturlige træ og metallet fremhæver plankerne – og lader dem spille hovedrollen i det samlede indtryk.

 

Mange af de producenter der sælger plankebordplader, hvor benene indgår i prisen, har valgt kun at have et udvalg af metalben at vælge mellem, så her er det ikke et spørgsmål om, hvilket materiale dine ben skal være lavet af – men kun at vælge, hvilken model der passer til dit bord.

 

Der findes mange modeller – U-form, X-form, T-form, trekantede og trapezform. Endelig findes der også en pladeform – også kendt som gavlmodel, hvor hele gavlen er et metalstykke. En anden elegant løsning er trebenede bukke, der – som de øvrige modeller – fastskrues på plankernes underside.

 

Metal bordben – flere udtryk

 

Metalben kan både understrege et råt og rustikt look og give et let og elegant indtryk. Har du valgt meget rustikke planker – måske endda med naturkanter – vil en kraftig metalkonstruktion, der fremstår helt rå, kunne fremhæve det rustikke indtryk. Her ses svejsningerne tydeligt – og det rå look forstærkes.

Har du derimod valgt tyndere, lettere og lysere planker til dit plankebord, vil det måske være en let X-form, der vil fuldende indtrykket. Bordben i X-form er ikke tykkere end fire løse bordben, men er monteret på undersiden af bordpladens ene side og slutter på gulvet i den modsatte side. Benene krydser således hinanden og er i dette kryds fæstet til hinanden for at øge stabiliteten.

Vælger du en sådan – eller lignende let – løsning kan du overveje, at få disse i en sortlakeret udgave. De lette sorte ben vil give et let, harmonisk og elegant modspil til de naturlige linjer i plankerne. Mange har i dag et helt lyst hjem med et godt lysindfald. I et sådant hjem vil en hvidolieret bordplade ofte være et oplagt valg. At montere sortlakerede metalben på en sådan plade vil være en kontrastrig og elegant løsning.

 

Som skrevet ovenfor skal du ikke gå på kompromis, når du skal vælge dine bordben. De udgør i lige så høj grad som plankerne, en del af det helhedsindtryk dit færdige bord udgør.

Du kan se billeder af nogle elegante og interessante metalbordben her.

 

                                       Bliv ringet op og få et tilbud!

Vi har hjulpet over 1000 besøgende til et flot nyt plankebord