Træ bordben – et naturligt valg

 

Ønsker du, at dit bord skal være et ”rigtigt” træbord, vil du måske sværge til, at også benene skal være lavet af træ. Det er der sandelig ikke noget forkert i; sådan har det forholdt sig i mange hundrede år – og det holder stadig.

Til lette og tynde planker vil tynde bordben af træ fremhæve det lette og elegante indtryk. Ønsker du samtidig at benene – grundet helhedsindtrykket – skal være at samme materiale som plankerne, kommer du selvfølgelig ikke udenom bordben af træ.

 

Bordben af træ giver mange muligheder

 

Ligesom bordben af metal laves der mange forskellige modeller af træben. Disse fås – ud over som løse ben – i næsten lige så mange variationer som metalben.

Den mest brugte løsning, når der skal anvendes træ, er gavlmodellen. Det er en gammel og efterprøvet måde at lave en stærk og pæn måde at holde bordet på – og den eneste måde, hvorpå du kan lade plankernes linjer gå igen i benene.

Billeder af træ bordben og trægavle kan ses lige her.

 

Er du ikke til en løsning med lakerede metalben, kan bordben af træ også levere varen. Træ bordben skal ikke nødvendigvis fremstå i naturtræ. Disse kan også lakeres i forskellige farver – og måske derved netop være udslagsgivende i det helhedsindtryk, der passer sammen med dit øvrige møblement.

Derfor kan bordben af træ være en løsning, du seriøst skal overveje, når dine ønsker om et plankebord skal effektueres. Vælger du lakerede træbordben, skal disse blot rengøres med almindelige rengøringsmidler. Vælger du bordben i naturligt træ er fremgangsmåden den samme, som den du bruger til plankerne – afvaskning og let slibning, hvorefter de efterbehandles med olie eller olieplejeprodukter.

 

Husk også her at konsultere producenten, der gerne orienterer om de forskellige muligheder indenfor træ bordben – og disses bæreevne.

                                       Bliv ringet op og få et tilbud!

Vi har hjulpet over 1000 besøgende til et flot nyt plankebord