Bøgeplanker – en dansk nationalret

 

Der findes nok ikke andre træsorter, der i den grad er nævnt i danske historier og sange. Selv i vores nationalsang, nævnes bøgen. Egetræet repræsenterede enevælde og magt, mens bøgen var ”folkets træ”. I mange sagn, folke-eventyrer og sange blev bøgen synonym med folkelighed og romantik.

 

Også rent materielt blev bøgen danskernes træ. På et tidspunkt i historien udgjorde mindst halvdelen af træerne i de danske skove bøgetræer.

Derfor var det let at få fat i – og det kom til – i lighed med egetræet – at være blandt de mest anvendte træer til byggeri og møbelproduktion. De store mængder gjorde også, at det var økonomisk rimeligt at indkøbe.

 

Bøgetræs planker – knaldhård kvalitet

 

Planker af bøgetræ udmærker sig ved at være meget hårde og robuste. Vi kender alle en bordplade af bøgetræ; den er hård som granit. Årerne ligger tæt og viser – sammen med vægten – at der er gods i bøgetræsplanker.

Derfor vil et plankebord af bøgetræ være et oplagt valg, hvis du søger et plankebord, der skal holde til meget.

Har du mindre børn, skal du overveje at anskaffe dit et plankebord af bøgetræ. Børn kan være hårde ved møblementet; legetøjet bliver knaldet ned i bordet – og der spildes både drikke og mad på bordet.

Bøgetræsplanker tager imod det hele – uden at få mærker – og tørres let af med en fugtig klud efter måltidet, hvorefter det er klar til en ny omgang.

Billeder af det velkendte og stadigt populære bøgetræ kan ses her.

                                       Bliv ringet op og få et tilbud!

Vi har hjulpet over 1000 besøgende til et flot nyt plankebord