Egetræsplanker – en populær vare

 

Egetræs popularitet er steget voldsomt i Danmark de seneste år. Det skyldes nok, at egetræ er både smukt, stærkt og taknemmeligt at arbejde med.

Producenter af for eksempel brugskunst, møbler og køkkener anvender i stigende grad egetræ til deres produkter.

En sådan popularitet smitter. Derfor er det ikke underligt, at mange – når de overvejer at købe eller lave et plankebord – tænker på egetræsplanker. Hvis du besøger hjemmesiden fra en forhandler af plankeborde, vil du også se, at mange af de afbildede borde er lavet af egetræsplanker.

 

Udover egetræets hårdhed og styrke er det nok åretegningen, der har gjort egetræ populært. Åretegningen kan nemlig variere meget – i de samme planker kan man ofte finde både meget tætte og meget brede åretegninger. Denne afveksling giver et helt specielt spil i overfladen – og det er nok noget af det, der tiltaler os ved egetræsplanker.

 

Besøger du hjemmesider fra forhandlere af planker til plankeborde, har du sikkert bemærket, at egetræsplanker mange gange står øverst på listen. Det går de ikke, fordi egetræsplanker er de eneste, der kan bruges til plankeborde. Det gør de, fordi de i øjeblikket er blandt de mest efterspurgte – og dermed sælger rigtig godt.

For yderligere inspiration kan du se nogle fine billeder af egetræsplanker her.

 

Der er gode grunde til, at egetræsplanker altid har været populære – og der er gode grunde til, at også du kan overveje at anskaffe et plankebord af egetræsplanker.

Hvis du køber egeplanker for at lave dit bord selv, vil du sikkert kunne få oplyst, hvor dit egetræ er skovet – måske også få at vide, hvor gammelt det er. Hvem ved – måske rummer egetræsplanker til netop dit bord en del af den danske historie.

 

Egeplanker – fra danske skove

 

Egetræer vokser på næsten hele den nordlige jordklode og der har været egetræer i Danmark siden den sidste istid.

I områder med selvsåede og vilde skove vil der næsten altid være mange egetræer. Det skyldes til dels, at egetræer er meget hårdføre og kan overleve næsten alt.

 

I Danmark har vi mange skovområder med egetræer. Det skyldes en lidt sjov – og sørgelig – historie; for ca. 200 år siden beordrede kongen, at alle bønder og skovejere skulle plante tusindvis af egetræer. Den danske flåde havde lidt store nederlag og mistet mange skibe. Derfor skulle der plantes egetræer, så der kunne opbygges en ny flåde – og hertil skulle der bruges meget egetræ.

Da disse egetræer var store nok til at blive skovet og opskåret til tømmer, havde tiderne imidlertid ændret sig – og flådens skibe blev nu lavet af metal.

Dette er en af grundene til, at der nu er masser af store egetræer – og dermed mange, flotte og brede planker hos forhandlerne – og til fornuftige priser.

                                       Bliv ringet op og få et tilbud!

Vi har hjulpet over 1000 besøgende til et flot nyt plankebord