Elmetræ planker – mørke og smukke

 

Elmetræ er en forholdsvis mørk træsort med en usædvanlig smuk åretegning, hvilket gør det meget velegnet til møbelproduktion – specielt borde, hvor åretegningen kan komme til sin ret.

I dag bruges elmetræ næsten udelukkende til produktion af luksusmøbler. Du har sikkert set de store og imponerende konference- og skriveborde, der primært ses i mødelokalerne hos store internationale firmaer. Disse er ofte lavet af elmetræsplanker.

 

Kan jeg så ikke købe et plankebord af elmetræ – eller elmetræsplanker og lave mit eget bord? Jo, det kan du naturligvis, men du skal være forberedt på at du ikke finder sådanne planker overalt – og også her gælder, at priserne for godt og efterspurgt træ er høj.

Trods dette skal du ikke fortvivle; ”jagten” på de perfekte planker til netop dit plankebord, er også en del af processen – og endda en spændende del.

 

Elm planker er en sjældenhed

 

Vi har vist alle hørt om elmesyge. Det var en usædvanlig aggressiv svampesygdom, der angreb næsten alle elmetræer i Danmark. Den startede i 1970’erne og udryddede mere eller mindre hele elmebestanden.

Der kommer heldigvis flere nye og raske træer til – også via udplantning – men det forandrer ikke, at der findes færre raske og voksne træer i Danmark. Også vores nabolande har været ramt, hvorfor importerede elmetræsplanker også er dyre.

 

Manglen på elmetræ har dog ikke gjort det umuligt at finde pæne elmetræsplanker til plankeborde. Mange af forhandlerne ligger inde med elmetræsplanker – om end nogle af dem kun har et begrænset udvalg.

Kontakt forhandleren og hør, om han ligger inde med de elmeplanker, du skal bruge til dit plankebord.

Elmeplanker er meget smukke – se billederne her.

                                       Bliv ringet op og få et tilbud!

Vi har hjulpet over 1000 besøgende til et flot nyt plankebord