Fyrretræsplanker er stadig et hit

 

Fyrretræ har vokset i Danmark altid. Det menes at fyrretræ fandtes i Danmark mange tusinde år før både eg og bøg holdt sit indtog.

Fyrretræ er en forholdsvis hurtig voksende træsort, hvilket kan ses på åretegningen i fyrretræsplanker; åretegningen er sædvanligvis temmelig bred og veddet er lidt blødere end ved de hårdere træsorter.

 

At fyrretræ er hurtigt voksende gør, at det er en meget populær træsort, der fortrinsvis bruges indenfor møbelindustrien og papirindustrien. Hurtigt voksende træsorter er billigere at producere, hvilket holder omkostningerne nede – og giver en lavere udsalgspris.

 

Utallige møbler – herunder selvfølgelig spiseborde – er blevet produceret af fyrretræsplanker gennem tiden. Møbelproducenter fandt her en rimelig billig råvare, der var nem og hurtig at bearbejde – og derved kunne bruges til møbler, der kunne sælges til en favorabel pris.

 

Fyrtræsplanker er en overkommelig løsning

 

Det er ikke kun den kendsgerning, at planker af fyrretræ er billigere end mange mere eksotiske træsorter, der har gjort fyrretræ populært.

Det store spil og den store glød i overfladen sammenholdt med den bredere åretegning har i generationer tiltalt mange. At veddet er lidt blødere er i praksis ikke et problem – det har årtiers møbelproduktion bevist.

 

Det lidt blødere ved har endog den fordel, at fyrretræsplanker er meget modtagelig overfor den efterbehandling træet får. Derfor vil en efterbehandling med både sæbe- og olieprodukter trænge dybt ned i træet og beskytte det i lang tid. Lakering af fyrretræsplanker er absolut også en mulighed, der vil sikre, at et plankebord af fyrretræsplanker vil holde til de daglige strabadser i mange år.

Her kan du se nogle rigtig fine billeder af plankeborde lavet fyrretræ.

                                       Bliv ringet op og få et tilbud!

Vi har hjulpet over 1000 besøgende til et flot nyt plankebord