Valnød planker er eksklusive planker

 

Hvis du har planer om at lave et plankebord af valnøddeplanker, skal du være forberedt på, at du skal lede lidt efter dem. Valnøddetræ er meget efterspurgt og eftertragtet, hvorfor det ikke vil være at finde alle steder.

Det ses også på priserne, som må betegnes som værende i den øvre ende, når vi taler om planker til et plankebord. Færdige plankeborde af valnød kan selvfølgelig købes, men også her må du være forberedt på et rimeligt højt prisniveau.

 

Der er en grund til denne efterspørgsel; valnøddetræ er meget smukt. Træet fås fra lysere til mørkere versioner og har en meget smuk åretegning. Det er samtidig en meget hård træsort, der egner sig godt til møbler – og dermed også til plankeborde.

Billede af valnøddeplanker kan ses her.

 

Valnøddeplanker skal importeres

 

Vi har ikke valnøddetræer i Danmark. Normalt plantes valnøddetræer som frugttræer, mens veddet er en ”sidegevinst”, der – som skrevet – er meget eftertragtet. Det er gennem tiderne – udover møbler – blevet brugt til paneler og – eksklusive – kolber på dyre geværer og rifler.

 

Enkelte lande – heriblandt Italien og Frankrig – satser på at dyrke mere hurtigt voksende versioner af valnøddetræer med henblik på at bruge træet til blandt andet møbelproduktion. Dette kan dog langtfra dække efterspørgslen, så der er ikke noget, der tyder på, at valnøddeplanker vil blive billigere i fremtiden.

Dette skal dog ikke forhindre dig i at finde planker af valnøddetræ til dit plankebord. Hvis det lykkes, vil du helt sikkert få et meget unikt bord.

Send en forespørgsel til forhandleren og hør, om disse planker er på laver – eller kan skaffes. Her kan du også få oplyst prisen på valnøddeplanker.

                                       Bliv ringet op og få et tilbud!

Vi har hjulpet over 1000 besøgende til et flot nyt plankebord